Fehércsokis-gránátalmás macaron

Fehércsokis-gránátalmás macaron

Hozzávalók:

Töltelék:

Elkészítés:

Szitáljuk egy tálba a mandulalisztet,majd a porcukrot.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük.Ha a tojás fehér,adjuk hozzá a kristálycukrot és verjük kemény habbá.Hozzáadjuk az ételszínezéket. Apránként adjuk óvatosan a habhoz a mandulás keveréket és addig keverjük ,amíg egyenletes,sima masszát nem kapunk.

Töltsük habzsákba.

Ha nincs szilikonformánk,rajzoljunk egy sütőpapírra kb 3 cm átmérőjű köröket,fordítsuk meg a papírt,hogy a rajz a papír hátulján legyen,és béleljünk ki vele egy tepsit. Nyomjuk ki a masszát a sablonra/szilikonformára és hagyjuk pihenni 1 órát.

A sütőt melegítsük elő 150 fokra (felső/alsó) és kb.12 perc alatt süssük készre.

Ha elkészült,sütőpapírral együtt vegyük ki a tepsiből és hagyjuk pihenni 10-15 percet.

Addig készítsük el a tölteléket.

A tejszínt forraljuk fel,a kekszet és a csokit vágjuk apró darabokra és keverjük a tejszínhez.(addig kevergessük amíg egy sima krémet nem kapunk.) Tegyük 45 percre hűtőbe,majd robotgéppel  keverjük át .Töltsük habzsákba,és rányomjuk a kekszre,megszórjuk gránátalma magokkal és rátesszük a keksz másik felét.

Kép:butterundzucker.com

Címkék: ,
Tovább a blogra »