Fahéjas csiga keksz

Fahéjas csiga keksz

Hozzávalók:

Elkészítés:

A hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk,folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

A tésztát megfelezzük és mindkét gombócot téglalappá nyújtjuk.

Lekenjük a felvert tojásfehérjével.

A fahéjat a cukorral összekeverjük és rászórjuk a tojással lekent tésztára.

A tésztát szorosan feltekerjük,fóliába csomagoljuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Erre azért van szükség,mert így könnyebben szeletelhető lesz a tészta és könnyebben el lehet készíteni  a csigákat.

A tésztát 1  cm széles szeletekre vágjuk.

A csigákat a végüktől letekerjük,majd a másik irányból visszatekerjük,így alakítva ki a csigák fejét.

A szarvakat maradék tésztából alakítjuk ki,majd a fejrészt és a szarvakat összenyomjuk,hogy egyben maradjanak.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Előmelegített sütőben,160 fokon kb 12-15 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni.

Ötlet

Címkék: , ,
Tovább a blogra »