Marcipánnal töltött sült alma-az adventi készülődéshez tökéletes:)

Marcipánnal töltött sült alma

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőt 200C-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk .

Az almákat megmossuk,szárazra töröljük,kalapjukat levágjuk,és a magházat eltávolítjuk.

A mazsolát megmossuk,lecsöpögtetjük,majd összekeverjük a rummal és a mogyoróval.

A marcipánt felaprítjuk,és a fahéjjal és a van.cukorral a mazsolás rumhoz keverjük.

A citromot megmossuk,szárazra töröljük,a héját és a levét is a marcipános masszához adjuk.

A masszát habzsákba töltjük és megtöltjük vele az almákat.Kalapjukat a töltelékre tesszük és közepes hőfokon 30 percig sütjük.

Forrás

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »