Mézes sütemény almadarabokkal.
A sütemény nagyon finom,puha,és az almának köszönhetően szaftos. Legalább egy hétig friss marad!
Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!
A lisztet a sütőporral,a kakaóval, a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel összekeverjük és félre tesszük.
A mogyorót összeaprítjuk,összekeverjük a mazsolával. Ezt is félre tesszük.
Az almát megmossuk,meghámozzuk,a magházat kivágjuk és felkockázzuk.
A tojást a cukorral és a mézzel habosra keverjük. (legalább 5 percig)
Az olajat óvatosan hozzákeverjük.
Alacsony fokozaton hozzákeverjük a lisztes keveréket is és addig keverjük,amíg egynemű masszát kapunk.
Hozzákeverjü a mazsolát és a mogyorót,legvégül pedig az alma darabokat.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben 180C-on 60 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba)
A sütőajtót kinyitjuk és így hagyjuk a süteményt kissé kihűlni,majd sütőből kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral tálaljuk.