Egy kapcsos tortaformát kb 5 g vajjal kivajazunk,és 20 g liszttel kilisztezünk.
A maradék vajat habosra keverjük,a cukrot és a tojásokat felváltva,apránkét hozzákeverjük,végül a csipet sót is hozzáadjuk.
Egy másik edényben a maradék liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kakaóport.
A lisztes keveréket a tejjel felváltva a tojásos keverékhez adjuk. Jól összekeverjük.
A tésztát a kapcsos formába öntjük,elsimítjuk a tetejét,majd megszórjuk a mandulával.(Tetszés szerint egészben vagy aprítva)
A szilvákat megmossuk,félbe vágjuk,kimagozzuk és a sütemény tetejére halmozzuk.
Előmelegített,180C-os sütőben kb 50 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! (ha nagyon pirul a teteje,takarjuk le alufóliával.)
A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral tálaljuk.