Csokiműhely

Sütőben sült túrós smarni-Császármorzsa a sütőből

Sütőben sült túrós smarni

 topfenschmarren-rezept-img-19241

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 200 ml tej
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 citrom
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/4 kg túró
  • 1 csipet só
  • 200 g liszt
  • mazsola (ízlés szerint)
  • vaj(forma kikenéséhez)
  • porcukor

 

Elkészítés:

A tejet,a tejfölt,a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot,a citromhéjat és a túrót egy tálba tesszük és egynemű masszává keverjük.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és felváltva a liszttel a túrós masszához adjuk és óvatosan,hogy a hab ne törjön össze,összekeverjük.

Végül beleszórjuk a mazsolát.

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

Egy tűzálló tálat jó alaposan kikenünk vajjal,beleöntjük a tésztát és addig sütjük,amíg az alja aranybarna nem lesz.

Most megfordítjuk,darabokra szaggatjuk és ezt a felét is aranybarnára sütjük.

Tányérokra szedjük,porcukorral meghintjük,és lekvárral vagy kompóttal tálaljuk.

 

 Forrás

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!