Gyümölcsös fánk burgerek

Gyümölcsös fánk burgerek

 

 

Hozzávalók:

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés:

A töltelékhez a csokoládét darabokra törjük.

A tejszínt a vaníliával és a narancshéjjal felforraljuk,hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük,amíg teljesen el nem olvad.

A krémet hűtőbe tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához a lisztet egy tálba öntjük,a vajat elmorzsoljuk benne.

A langyos tejben elkeverjük a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A liszt közepébe egy mélyedést alakítunk ki és beleöntjük az élesztőt.

A többi hozzávalót is a liszthez adjuk,sima tésztává gyúrjuk és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 12-14 egyenlő részre osztjuk,golyókat formálunk és konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Az olajat 160-170 C-ra felforrósítjuk és kis adagokban beletesszük a fánkokat. Lefedve kb 1 percig sütjük,majd egy papírtörlőre szedjük.

A mangót meghámozzuk,vékony szeletekre vágjuk,és a szeletekből kb 3*3 cm-es négyszögekre vágjuk.

A szilvát megmossuk,félbe vágjuk és kimagozzuk, a kivit meghámozzuk, az epret megmossuk és megtisztítjuk.

A szilvát,a kivit és az epret vékony szeletekre vágjuk.

A krémet botmixerrel habosra keverjük és habzsákba töltjük.

A fánkokat ketté vágjuk,mint a hamburger zsömlét,egy szelet epret az alsó részre teszünk,nyomunk rá egy kis krémet (ez lesz a húspogácsa),majd ráhelyezünk egy-egy epret mangót,kivit, végül rátesszük a tetejét.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Forrás

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »