Sült almagombóc vörös áfonya raguval-Téli finomság

Sült almagombóc vörös áfonya raguval

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vajat 80 g cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük,majd csipet sóval és  fahéjjal ízesítjük.

Az almát meghámozzuk,kimagozzuk és apró kockákra vágjuk,majd a citromlével meglocsoljuk.

Az almakockákat a finomra darált kétszersültbe forgatjuk és a vajkrémhez keverjük. Fedjük le és 30 percre tegyük a hűtőbe.

Közben 100 g cukrot aranybarnára karamellizálunk,hozzáadjuk a fűszereket és meglocsoljuk a vörösborral és a ribizlilével.

Hozzáöntjük az áfonyát és alacsony hőfokon 8 percig főzzük.

A ragut kukoricakeményítővel besűrítjük és hagyjuk kihűlni.

Az almás masszából kis gombócokat formázunk,beleforgatjuk a a felvert tojásba,majd a kekszmorzsába és forró olajban aranybarnára sütjük.

A megsült gombócokat papírtörlőre tesszük,lecsepegtetjük.

Minden gombóc közepébe egy-egy kis fahéjdarabot teszünk.

Tányérokra szedjük a ragut ,a ragu közepére ültetünk 2 almát és porcukorral tálaljuk.

Forrás

Címkék: , ,
Tovább a blogra »