A vajat 80 g cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük,majd csipet sóval és fahéjjal ízesítjük.
Az almát meghámozzuk,kimagozzuk és apró kockákra vágjuk,majd a citromlével meglocsoljuk.
Az almakockákat a finomra darált kétszersültbe forgatjuk és a vajkrémhez keverjük. Fedjük le és 30 percre tegyük a hűtőbe.
Közben 100 g cukrot aranybarnára karamellizálunk,hozzáadjuk a fűszereket és meglocsoljuk a vörösborral és a ribizlilével.
Hozzáöntjük az áfonyát és alacsony hőfokon 8 percig főzzük.
A ragut kukoricakeményítővel besűrítjük és hagyjuk kihűlni.
Az almás masszából kis gombócokat formázunk,beleforgatjuk a a felvert tojásba,majd a kekszmorzsába és forró olajban aranybarnára sütjük.
A megsült gombócokat papírtörlőre tesszük,lecsepegtetjük.
Minden gombóc közepébe egy-egy kis fahéjdarabot teszünk.
Tányérokra szedjük a ragut ,a ragu közepére ültetünk 2 almát és porcukorral tálaljuk.