Gesztenyés fánkok-A legfinomabb farsangi fánk

Gesztenyés fánkok körtekompóttal

Hozzávalók:

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sóval összekeverjük.

A hideg vajat szeleteljük bele és morzsoljuk el a liszttel.

Öntsük hozzá a vizet és a citromlevet,majd állítsuk öhttps://csokimuhely.cafeblog.hu/wp-admin/post-new.phpssze a tésztát. ( Figyelem!! Ne gyúrjuk)

Csomagoljuk fóliába és 30 percre tegyük hűtőbe.

A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 9cm-es négyzetekre vágjuk.

A széleket üresen hagyva megkenjük a négyzeteket a sárgabaracklekvárral és minden tészta közepére 1/2 ek tölteléket teszünk.

A tészta széleit megkenjük tojásfehérjével.

A tésztákat keresztben félbe hajtjuk úgy,hogy háromszögeket kapjunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket és 220 C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kissé kihűlt,porcukorba forgatjuk.

Körtekompóttal tálaljuk.

Forrás

Címkék: , ,
Tovább a blogra »