Újévi reform édességek-Pikáns répatorta

Pikáns répatorta

Hozzávalók:

a töltelékhez:

Elkészítés:

A répát tisztítsuk meg,majd reszeljük finomra.

A tojásokat válasszuk szét,és a fehérjét verjük kemény habbá.

A puha vajat kb 5 perc alatt keverjük krémessé,majd folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a tojások sárgáját.

A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeljük le,majd keverjük ezt is a vajas masszához.

Végül a répát is hozzáadjuk.

Sóval és borssal ízesítjük és a tojások felvert habját is óvatosan hozzákeverjük.

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

A mandulát vágjuk apró darabokra.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport és az apróra vágott mandulát,majd jól keverjük össze.

A  lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a répás masszát,végül a fenyőmagot és a petrezselymet és egynemű tésztává keverjük.

Sütőpapírral bélelt sütőtálba tesszük és 20 -25 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta megsül,elkészítjük a tölteléket.

A krémsajtot és a Crème fraîche-t összekeverjük,sózzuk,borsozzuk és 6-8 percig keverjük,amíg kemény krémet nem kapunk.

3 ek krémet félre teszünk a díszítéshez.

A kihűlt tésztát elvágjuk,közepét megkenjük a krémmel és 1 órára hűtőbe tesszük.

A sütit felvágjuk,a maradék krémmel díszítjük,sárgarépával és zsázsával díszítjük

Forrás

Címkék: , ,
Tovább a blogra »