Kókusz-Fitness Praliné-Low Carb recept

Kókusz-Fitness praliné

 Az ünnepek alatt könnyen megtörténhet,hogy megnő a konfekcióméretünk és csak fekete melegítőnadrágot tudunk felvenni a szilveszteri buliba,mert más nem jön ránk.

Annak,aki így járt,könnyű,gyors és hatékony megoldást jelenthet a Low Carb diéta (alacsony szénhidrát diéta),amely azoknak is tökéletes választás,akik 2015-re nem diázni szeretnének,hanem életmódot váltani.

A diéta során nem kell a szénhidrátokat számolgatni,csupán arra kell figyelni,hogy lassan felszívódó szénhidrátokat lehet fogyasztani. Növeljük a zöldség és gyümölcsbevitelt. Utóbbinál arra figyeljünk,hogy alacsony cukortartalmúakat válasszunk,főként csonthéjast és bogyóst.

A tésztából a durumtésztát válasszuk,a lisztet cseréljük le teljes kiőrlésűre,a panírozáshoz pedig használjunk zabpelyhet,rozslisztet,vagy rizslisztet.

A cukorból válasszuk a barna-vagy nádcukrot,ezeknek nincs jellegzetes mellék

ízük,mint az édesítőknek.

Fogyasszunk sok fehérjét,fehér húsokat(halat,szárnyast),tojást,sovány tejtermékeket.

Ha kitartóak és következetesek vagyunk,a siker sem fog elmaradni.:)

Hozzávalók:

Elkészítés:

Először elkészítjük a mandulakrémet. A mandulát előmelegített sütőben,180 C-on,10 percig pirítjuk.

Most jön a türelemjáték,de megéri… Aprítógép segítségével,20 perc alatt elkészítjük a krémet. Igen,20 percig aprítjuk a mandulát.arra figyeljünk,hogy az oldalára ragadt darabokat mindig hozzákeverjük a többihez.

Amikor már feladnánk,akkor kell kitartónak és erősnek lennünk és tovább aprítani a géppel,mert megéri. A végeredmény egy isteni,lágy mandulakrém. Ebből a pralinéhez 50 g-ra lesz  szükségünk. A többit jól zárható üvegben,hűtőben tárolva sokáig eltarthatjuk. Fogyaszthatjuk kenyérre kenve,de ízesíthetünk vele krémeket,szószokat,önteteket,megkenhetünk vele süteményeket is.

A kókuszolajat tegyük egy edénybe és alacsony hőfokon olvasszuk fel.

A mascarponét keverjük össze a cukorral,100 g kókuszreszelékkel és a mandulakrémmel.

Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és gyúrjuk homogén masszává. 15 percre tegyük hűtőbe.

A masszából készítsünk apró golyókat(kb 1 tk tészta minden golyóhoz) és legalább 30 percre tegyük ismét hűtőbe.

Forrás

Címkék: , ,
Tovább a blogra »