Már megosztottam Veletek néhány forrócsoki receptet,most pedig egy olyan keksz recepttel leplek meg Titeket,ami tökéletesen illik bármelyik forrócsokihoz vagy kakaóhoz.
a mályvacukorhoz:
és még:
A mályvacukor elkészítés kicsit több időt igényel,ezért kezdjük ezzel.
A kukoricakeményítőt összekeverjük a 2 ek porcukorral meghintünk vele 2 kivajazott formát.
Egy tálban összekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Egy kis edényben keverjük össze a vizet a zselatinporral folyamatos keverés mellet forraljuk fel.
Adjuk hozzá a porcukorhoz és egy mixer segítségével addig keverjük,amíg nem sűrűbb állagú és ki nem fehéredik,majd öntsük bele a porcukros-vajas formákba.
A kekszhez minden az összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
A tésztát kinyújtjuk,kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb 12 perc alatt készre sütjük.
Mire a kekszek kihűlnek,addigra a mályvacukor is elkészül.
A mályvacukrot egy deszkára borítjuk és a kiszúróformával kiszaggatjuk.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd az olvasztott csokoládéval összeragasztjuk a “szendvicseket”.
A maradék mályvacukrot darabokra vágjuk és önmagában vagy forró csoki mellé is fogyaszthatjuk.