Csokis-házi mályvacukros kekszek-Forrócsokival az igazi

Csokis-házi mályvacukros kekszek

Már megosztottam Veletek néhány forrócsoki receptet,most pedig egy olyan keksz recepttel leplek meg Titeket,ami tökéletesen illik bármelyik forrócsokihoz vagy kakaóhoz.

Hozzávalók:

a mályvacukorhoz:

és még:

Elkészítés:

A mályvacukor elkészítés kicsit több időt igényel,ezért kezdjük ezzel.

A kukoricakeményítőt összekeverjük a 2 ek porcukorral meghintünk vele 2 kivajazott formát.

Egy tálban összekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot.

Egy kis edényben keverjük össze a vizet a zselatinporral folyamatos keverés mellet forraljuk fel.

Adjuk hozzá a porcukorhoz és egy mixer segítségével addig keverjük,amíg nem sűrűbb állagú és ki nem fehéredik,majd öntsük bele a porcukros-vajas formákba.

A kekszhez minden az összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

A tésztát kinyújtjuk,kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb 12 perc alatt készre sütjük.

Mire a kekszek kihűlnek,addigra a mályvacukor is elkészül.

A mályvacukrot egy deszkára borítjuk és a kiszúróformával kiszaggatjuk.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd az olvasztott csokoládéval összeragasztjuk a “szendvicseket”.

A maradék mályvacukrot darabokra vágjuk és önmagában vagy forró csoki mellé is fogyaszthatjuk.

Forrás

Címkék: ,
Tovább a blogra »