Praliné a pohárból-Bonbon másképpen

Praliné a pohárból

Látványos,egyszerű,finom….

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Narancslikőr ganache.

8 pálinkáspoharat előkészítünk.

Az étcsokoládét darabokra vágjuk.  50 ml tejszínt felforralunk és az étcsokoládét felolvasztjuk benne.

A narancslikőrt hozzáadjuk,simára keverjük és hagyjuk kissé kihűlni.

Elosztjuk a krémet a poharakban.

2.Narancs ganache.

A fehér csokoládét darabokra vágjuk.

A maradék tejszínt 3 ek narancslével felforraljuk,majd belereszeljük a narancs héját.

A csokit hozzáadjuk,megvárjuk amíg elolvad és simára keverjük,majd félre tesszük.

A koktélcseresznyéket papírtörlőre tesszük és jól lecsepegtetjük.

A megszilárdult likőr ganache tetejére egy-egy cseresznyét teszünk és teljesen befedjük a narancs ganache-al.

Egy órára hűtőbe tesszük.

3. Karamell

A cukrot világosbarnára karamellizáljuk,és a maradék narancslével meglocsoljuk.

Közepes lángon addig melegítjük,amíg a karamell újra felolvad.

Hagyjuk kihűlni.

Minden narancs ganache tetejére tegyünk 1-1 tk karamellt.

Hűvös helyen 1 hétig eltartható.

Forrás

Címkék: , ,
Tovább a blogra »