Lazac-rukkola tekercs-A mi szilveszteri menünk 1.

Lazac-rukkola tekercs

Az idei szilvesztert ismét a barátainkkal töltjük. Ilyenkor mi lányok előre egyeztetjük,hogy ki mit szeretne készíteni,ki mit szeret vagy épp nem szeret.

Most megosztom veletek a mi szilveszteri menünket. Hátha nektek is kedvedet támad elkészíteni ezeket a gyors és könnyen elkészíthető recepteket.

Lássuk a menüt:

Lazac-rukkola tekercs

Hozzávalók:

A zöld piskótához:

A töltelékhez:

Elkészítés:

A rukkolát megtisztítjuk,megmossuk és szárazra töröljük. Pár levelet félre teszünk a díszítéshez.

A többi rukkolát nagyobb darabokra tépkedjük,a zöldfűszeres Crème fraîche-vel összekeverjük és botmixerrel pürésítjük.

A tojások sárgájához hozzáadjuk a sót,borsot és a szerecsendiót,majd jól összekeverjük.

A tojások fehérjét felverjük és a rukkolás masszához keverjük.

A lisztet összekeverjük a kukoricakeményítővel és a sütőporral. Belekeverjük a tojásos keveréket és rukkolás masszát és jól összedolgozzuk.

Egy kisebb szögletes sütőtálat kibélelünk sütőpapírral és ráöntjük a tésztát.

180 C-on 12 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük.

A  krémsajtot a Créme fraiche-t a reszelt citromlevet,a mézet és a tormát összekeverjük,majd a sóval,borssal,és az ecettel ízesítjük.

A krémet a a piskótára kenjük és a füstölt lazacokat a krémre tesszük. A piskóta széleit hagyjuk szabadon.

A hosszabb oldalától a papír segítségével feltekerjük.

Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Rukkolával és koktélparadicsommal tálaljuk.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »