Karácsonyfák-Ajándék a konyhából

Karácsonyfák-ajándék a konyhából

Hozzávalók:

Elkészítés:

Sütőpapírból kivágunk 10 db négyzetet. (megfelezzük és a jobb alsó sarkát felhajtjuk)

A négyzetekből (kb 10 db) tölcsért formázunk és celluxszal megragasztjuk.

Egy tojástartó aljába lyukakat vágunk és beleállítjuk a tölcséreket.  Tipp: Támasszuk ki a tojástartót két oldalról. Pl egy-egy kekszes dobozra tegyük fel.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,a darabolt mandulát bele keverjük és belekanalazzuk a tölcsérekbe (kb 3 ek) és hagyjuk kihűlni.

A citromlevet porcukorral összekeverjük és a kekszek tetejét bevonjuk vele,majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Ez lesz a fenyő havas alja.

A maradék kókuszreszeléket az ételfestékkel beszínezzük. Ebből lesz a fenyők tűlevele.

A csokit vegyük ki a papírból,kenjük le a citromos cukorral és forgassuk a színezett kókuszreszelékbe. Ügyeljünk rá,hogy mindenhol befedje a” tűlevél.”

Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

A fenyőfákat egy kis cukormázzal a kekszekre rögzítjük.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval,adjuk hozzá a porcukrot és a krémes masszává keverjük.

A tojásfehérjével és az ehető gyöngyökkel feldíszítjük a fákat és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Celofánba csomagolva tökéletes ajándék.  Biztosan mosolyt csal mindenki arcára.:)

Forrás

Címkék: ,
Tovább a blogra »