Karácsonykor szinte minden konyhában készül valami mákos.
Legyen az a jól ismert bejgli,amit valaki vagy nagyon szeret és nélküle el sem tudja képzeli az ünnepet,vagy a másik véglet,mikor már gyerekkorunkban betegre ettük magunkat belőle és rá gondolni sem tudunk,vagy a másik nagy kedvenc a mákos guba.
A karácsonyi hangulat Kreatív Igazgatómat is magával ragadta,így született meg az az igazi karácsonyi praliné. Ha már nagyon unjátok a bejglit,akár helyette is elkészíthetitek.
A roppanós csokoládé kapszula selymesen lágy,folyékony tölteléket rejt.:)
A fehér csokoládét feldaraboljuk.
A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a darabolt csokit. Addig kevergetjük,amíg a csoki teljesen el nem olvad. Hűlni hagyjuk.
A máktölteléket mikróban 2-3 perc alatt forrásig melegítjük,majd pár percig hűlni hagyjuk.
A máktöltelékhez hozzáadjuk a lekvárt és jól összekeverjük majd hozzákeverjük a tejszínes csokihoz. Ha túl sűrűnek találjuk,melegítsük meg egy kicsit.
Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk,majd a szilikonformát több rétegben “kifestjük” vele. Minden réteget hagyunk megszilárdulni.
Ha az utolsó réteg is megszilárdult,megtöltjük a töltelékkel és a maradék olvasztott csokival lezárjuk.
Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Ha megszilárdult,óvatosan kiszedegetjük a pralinéket a formából.