Csokimázas karamell-Ha édességre vágysz

Csokimázas karamell

Az mennyei karamell csokival bevonva,és mandulával megszórva.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vajat,a cukrot és a sót egy vastag aljú edénybe tesszük, és folyamatos keverés mellett addig melegítjük,amíg a vaj teljesen felolvad.

Forraljuk fel és addig főzzük,amíg aranybarna nem lesz. (140 C ).  Keverjük át. Vigyázzunk,mert nagyon forró!!!

Egy szögletes tepsit béleljünk ki alufóliával vagy sütőpapírral és a folyékony karamellt öntsük bele.

A csokoládét gőz fölött olvasszuk fel,és vékony rétegben öntsük a karamell tetejére.

A mandulát szórjuk a csoki tetejére és kicsit nyomkodjuk bele.

Várjuk meg,amíg a karamell kihűl és tegyünk egy éjszakára a hűtőbe.

Törjük darabokra és tároljuk légmentesen záródó dobozba.

Forrás

Címkék: ,
Tovább a blogra »