Csokoládétorta meglepetéssel-Csokoládé és mogyoróvaj csókja

Csokoládétorta meglepetéssel

Hozzávalók:

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A formákat kenjük ki.(felfújt forma,100-120 ml-esek)

A csokoládét daraboljuk össze és öntsük egy tálba. A vajat felforrósítjuk,belekeverjük a csokit és hagyjuk a vajban teljesen elolvadni. Ha a csoki elolvadt,krémesre keverjük és hagyjuk kihűlni.

2 tojást,és a vaníliás-és nádcukrot kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt habosra keverjük. A sót és a vajas krémet óvatosan hozzákeverjük,majd hozzáadjuk a lisztet is. Óvatosan összekeverjük.

A formákat félig megtöltünk a tésztával,majd 1 tk mogyoróvajat helyezünk a közepére és lezárjuk a tésztával.

9-12 perc alatt készre sütjük. (akkor tökéletes,ha a közepe folyékony marad). Pár percig állni hagyjuk,majd megszórjuk porcukorral és vaníliafagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.

 Forrás

Címkék: ,
Tovább a blogra »