Mogyorós-csokoládés csillagok-Ehető karácsonyfa

Mogyorós-csokoládés csillagok

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A csokoládét vágjuk durvára.

A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk,és habosra keverjük,végül a narancshéjat és a levet is hozzáadjuk.

A lisztet egy tálba öntjük,hozzáadjuk a fűszereket, a kakaót,a mogyorót,a sütőport és a csokoládét. Adjuk hozzá a vajas masszát,majd annyi tejet ,hogy kenhető állagú legyen.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 30 perc alatt megsütjük(tűpróba)

Ha kihűlt,kiszaggatunk 6 különböző méretű csillagot .

A lekvárt felmelegítjük és szitán átpasszírozzuk.

A legnagyobb csillag közepére teszünk a lekvárból és ráhelyezzük a következő csillagot és ennek is a közepére lekvárt kenünk. Így építjük fel a karácsonyfát. Ha az utolsó előtti csillag is a helyére került,megszórjuk porcukorral ,majd a legkisebb csillagot állítva rátesszük.

Forrás

Címkék: , ,
Tovább a blogra »