Csokoládés rénszarvas keksz-Édesszájúaknak kötelező!

Csokoládés rénszarvas keksz

Ismét egy csokis….ismét egy szarvas alakú….:) A csokoládé szerelmeseinek,édesszájúaknak kötelező!!

Légmentesen lezárva,kekszes dobozban hetekig eltartható.

Hozzávalók:

Díszítéshez:

Elkészítés:

A lisztet a sóval,kakaóval és fahéjjal jól elkeverjük.

A porcukrot jól elkeverjük a nagyon puha vajjal,hozzáadjuk a tojást és a lisztes keveréket,majd lágy homogén tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

A sütőt 180 ℃-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tésztából levágunk egy darabot, a maradék tésztát visszatesszük a hűtőbe.

A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Ha megtelt egy tepsi,9 perc alatt megsütjük a kekszeket.

Ha minden tésztát kiszaggatunk és kisütöttünk,tegyük félre,amíg kihűl.

Közben elkészítjük a mázat.

A tojásfehérjét a porcukorral fényes masszává dolgozzuk kézi mixer segítségével. 1/3 részébe belekeverjük a piros ételfestéket. Ezzel színezzük ki a szarvasok orrát. A masszákat habzsákba tesszük és kidíszítjük a kekszeket.

Egy éjszakára hűvös helyre tesszük,amíg megszárad a máz.

Jól záródó dobozban tároljuk. Ha egymásra tesszük őket,tegyünk közéjük zsírpapírt vagy sütőpapírt hogy ne ragadjanak össze.

Forrás

Címkék: , ,
Tovább a blogra »