Ismét egy csokis….ismét egy szarvas alakú….:) A csokoládé szerelmeseinek,édesszájúaknak kötelező!!
Légmentesen lezárva,kekszes dobozban hetekig eltartható.
A lisztet a sóval,kakaóval és fahéjjal jól elkeverjük.
A porcukrot jól elkeverjük a nagyon puha vajjal,hozzáadjuk a tojást és a lisztes keveréket,majd lágy homogén tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 180 ℃-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztából levágunk egy darabot, a maradék tésztát visszatesszük a hűtőbe.
A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Ha megtelt egy tepsi,9 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Ha minden tésztát kiszaggatunk és kisütöttünk,tegyük félre,amíg kihűl.
Közben elkészítjük a mázat.
A tojásfehérjét a porcukorral fényes masszává dolgozzuk kézi mixer segítségével. 1/3 részébe belekeverjük a piros ételfestéket. Ezzel színezzük ki a szarvasok orrát. A masszákat habzsákba tesszük és kidíszítjük a kekszeket.
Egy éjszakára hűvös helyre tesszük,amíg megszárad a máz.
Jól záródó dobozban tároljuk. Ha egymásra tesszük őket,tegyünk közéjük zsírpapírt vagy sütőpapírt hogy ne ragadjanak össze.