A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét a kakaóval,a fahéjjal és a fűszerkeverékkel simára keverjük,majd a tejszínhabot belekeverjük.
Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk és az alját vékonyan megkenjük a krémmel,majd egy sor babapiskótát teszünk rá. A piskótát meglocsoljuk egy kevés kávéval majd ismét krém következik és egy újabb sor babapiskóta. Ezt addig folytatjuk amíg a krém és a piskóta el nem fogy. (krémmel zárjuk le) legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A fügéket megmossuk és hosszában ketté vágjuk őket. A cukrot egy serpenyőbe öntjük és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fügelevet, a vörösbort és sziruppá főzzük.
A tiramisut kivesszük a formából,a fóliát eltávolítjuk és meghintjük a kakaóval.
Fügével és vörösboros sziruppal tálaljuk.