Karácsonyi mézeskalácsos tiramisu fügével

Karácsonyi mézeskalácsos tiramisu fügével

Hozzávalók:

Díszítés:

 

Elkészítés:

A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét  a kakaóval,a fahéjjal és a fűszerkeverékkel simára keverjük,majd a  tejszínhabot belekeverjük.

Egy őzgerincformát folpack-kal kibélelünk és az alját vékonyan megkenjük a krémmel,majd egy sor babapiskótát teszünk rá. A piskótát meglocsoljuk egy kevés kávéval majd ismét krém következik és egy újabb sor babapiskóta. Ezt addig folytatjuk amíg a krém és a piskóta el nem fogy. (krémmel zárjuk le) legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A fügéket megmossuk és hosszában ketté vágjuk őket. A cukrot egy serpenyőbe öntjük és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a fügelevet, a vörösbort és sziruppá főzzük.

A tiramisut kivesszük a formából,a fóliát eltávolítjuk és meghintjük a kakaóval.

Fügével és vörösboros sziruppal tálaljuk.

Forrás 

 

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »