Ezzel a gyönyörű tortával megkoronázhatjuk az ünnepi menünket. Nagyon mutatós és finom. Az elkészítése nem túl bonyolult,így bátran ajánlom mindenkinek:)
A csokoládét apró darabokra vágjuk és a vajjal folyamatosan kevergetve felolvasztjuk.
A tojásokat egy keverőtálban a robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük.A van.cukrot elkeverjük a cukorral és a tojásokhoz adjuk,majd még 2 percig keverjük.
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverjük,majd a robotgéppel alacsony fokozaton átkeverjük. Az olvasztott csokoládét hozzáadjuk,összekeverjük és sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (Ø 26 cm).Rácsra tesszük és előmelegített sütőben 180 ℃-on 30 perc alatt megsütjük.
1 narancsot vékonyan meghámozunk. Egy edényben vizet forralunk,a narancshéjat bele tesszük és kb 10 percig főzzük.
100 g cukrot a vízbe teszünk és a narancshéjat a cukros vízben még 5 percig főzzük. A narancshéjat leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A lecsepegtetett narancshéjat megforgatjuk kb 30 g cukorban és egy tányérra tesszük amíg megszárad.
A narancsok levét kifacsarjuk,és kimérünk belőle 300 ml-t.
A pudingot szokásos módon elkészítjük,de 100 g cukorral,300 ml narancslével,és 100 ml narancslikőrrel. A forró narancspudingot egy keverőtálba tesszük és hagyjuk kihűlni. (néha megkeverjük)
A narancshéj felét durvára vágjuk. A tejszínbe belekeverjük a habfixáló,keményhabbá verjük,majd a durvára vágott narancshéjjal a pudinghoz keverjük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd kb 1 ek csokit mélyhűtőzacskóba töltünk.A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és habbá verjük,majd az olvasztott csokoládét óvatosan hozzákeverjük.
A piskótára rákenjük a csokis krémet. A narancskrémet ráhalmozzuk a csokoládékrém tetejére(formázzuk domborúra) . A mélyhűtőzacskó sarkát vágjuk le és tetszés szerint díszítsük a tortát a csokoládéval.
Legalább 2 órárahűtőbe tesszük.
Végül szórjuk meg a tetejét a kandírozott narancshéjjal.
Forrás:oetker.de