Ezekkel az aranyos őzike alakú kekszekkel hangulatossá tehetünk egy délutáni teázást,jó kedvre deríthetjük barátainkat,családunkat vagy akár saját magunkat is a reggeli kávézás közben,ugyanis a bögre szélére tűzhetőek.
A vajat apró darabokra vágjuk,hozzáadunk 75 g porcukrot,a fahéjat,tojássárgáját és a lisztet,majd először robotgéppel,majd kézzel sima tésztát gyúrunk.A tésztát folpackba csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk az őzgidákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben,175 ℃-on 8-10 perc alatt megsütjük. (Figyeljük,mert gyorsan megbarnulhat)
A díszítéshez a 175 g porcukrot 2-3 ek citromlével jól összedolgozunk és a krém 1/3-át habzsákba tesszük. A maradék krémhez hozzákeverjük a kakaóport és az 1 tk citromlevet,majd ezt is habzsákba töltjük.
A kakaós mázzal “fessük ki” a kekszet és a fehér mázzal rajzoljuk körbe a szélét,majd fessünk rá pöttyöket és szemet is.
Forrás:lecker.de