Csokoládés fügekenyér

Csokoládés fügekenyér

Ezzel a gyümölcskenyérrel igazi karácsonyi hangulatot teremthetünk a lakásunkban.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fügét felaprítjuk,hozzákeverjük a vanília kikapart belsejét,a narancshéjat és a menta kivonatot. A forma aljába és oldalára 1 réteg fügét teszünk.

A mandulát  190 fokon olaj nélkül megpirítjuk majd egy tiszta konyharuhával átdörzsöljük,hogy a héja lejöjjön róla.

A mandulát,pisztáciát,diót ,csokoládét felaprítjuk,összekeverjük majd ebből is teszünk egy réteget a formába. A fügét és a diós keveréket felváltva a formába halmozzuk. (a teteje füge) és jól belenyomkodjuk. A formát légmentesen lezárjuk és egy napig pihenni hagyjuk. Végül kivesszük a formából és meghintjük a porcukorral.

Forrás:gustini.de

Címkék: , ,
Tovább a blogra »