Hideg téli esti estéken,vagy akár ünnepnapokon is tökéletes édesség ez a könnyen elkészíthető keksz.
A cukrot a tojássárgájával a jól elkeverjük,hozzáadjuk a vajat a lisztet és belereszeljük a csokoládét. Sima masszává keverjük,majd hozzáadjuk a kávélikőrt is. Jól összedolgozzuk és 90 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,majd köröket szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A sütőt 160 C-ra előmelegítjük és a kekszeket 12 perc alatt megsütjük.
Közben a fehér csokit felolvasztjuk,a cukrot és a vajat habosra keverjük,hozzáadjuk a mascarponét és a csokit és pár percre hűtőbe tesszük,amíg teljesen kihűl.
A krémmel a fél adag keksz alját megkenjük,majd egy krém nélküli kekszet teszünk rá.
Forrás: gutekueche.at