Csokis tiramisu keksz

Csokis tiramisu keksz

Hideg téli esti estéken,vagy akár ünnepnapokon is tökéletes édesség ez a könnyen elkészíthető keksz.

Hozzávalók:

Töltelék:

Elkészítés:

A cukrot a tojássárgájával a jól elkeverjük,hozzáadjuk a vajat a lisztet és belereszeljük a csokoládét. Sima masszává keverjük,majd hozzáadjuk a kávélikőrt is. Jól összedolgozzuk és 90 percre hűtőbe tesszük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,majd köröket szaggatunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A sütőt 160 C-ra előmelegítjük és a kekszeket 12 perc alatt megsütjük.

Közben a fehér csokit felolvasztjuk,a cukrot és a vajat habosra keverjük,hozzáadjuk a mascarponét és a csokit és pár percre hűtőbe tesszük,amíg teljesen kihűl.

A krémmel a fél adag keksz alját megkenjük,majd egy krém nélküli kekszet teszünk rá.

Forrás: gutekueche.at

Címkék: ,
Tovább a blogra »