Fehércsokis-gránátalmás macaron
Hozzávalók:
- 80 g mandulaliszt vagy őrölt mandula
- 100 g porcukor
- 70 g tojásfehérje
- 1 csipet só
- 40 g finom kristálycukor
Töltelék:
- 120 g fehércsoki
- 60 ml tejszín
- 3-4 teljeskiőrlésű keksz
- 1/2 gránátalma
Elkészítés:
Szitáljuk egy tálba a mandulalisztet,majd a porcukrot.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük.Ha a tojás fehér,adjuk hozzá a kristálycukrot és verjük kemény habbá.Hozzáadjuk az ételszínezéket. Apránként adjuk óvatosan a habhoz a mandulás keveréket és addig keverjük ,amíg egyenletes,sima masszát nem kapunk.
Töltsük habzsákba.
Ha nincs szilikonformánk,rajzoljunk egy sütőpapírra kb 3 cm átmérőjű köröket,fordítsuk meg a papírt,hogy a rajz a papír hátulján legyen,és béleljünk ki vele egy tepsit. Nyomjuk ki a masszát a sablonra/szilikonformára és hagyjuk pihenni 1 órát.
A sütőt melegítsük elő 150 fokra (felső/alsó) és kb.12 perc alatt süssük készre.
Ha elkészült,sütőpapírral együtt vegyük ki a tepsiből és hagyjuk pihenni 10-15 percet.
Addig készítsük el a tölteléket.
A tejszínt forraljuk fel,a kekszet és a csokit vágjuk apró darabokra és keverjük a tejszínhez.(addig kevergessük amíg egy sima krémet nem kapunk.) Tegyük 45 percre hűtőbe,majd robotgéppel keverjük át .Töltsük habzsákba,és rányomjuk a kekszre,megszórjuk gránátalma magokkal és rátesszük a keksz másik felét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: