Ha úgy döntöttünk,hogy belekezdünk a csokigyártásba és megvan hozzá a kellő lelkesedés és minden más amit az első lépésekben leírtam,akkor hasznunkra lehet a következő lista. Csokorba gyűjtöttem néhány fontos tudnivalót,és a legfontosabb alapanyagokat.
Nagyon sok féle van,szinte minden alkalomra találunk,legyen szó Karácsonyról,Valentin napról,mindegy,hogy hölgynek vagy úrnak szeretnénk bonbont készíteni.Biztosan találunk legalább 3 olyan formát ami passzol az elképzeléseinkhez.Karácsonyra tavaly vettem egy nagyobb méretűt,amivel 25 db bonbont lehet készíteni karácsonyi alakzatokban.(hóember,csillag,fenyőfa,stb stb) Valentin napra 100 féle szivecskés szilikonforma kapható(kicsi,nagy,közepes,lapos,domború). Hölgyeknek pl szülinapra vagy anyák napjára szoktam még ezt a formát használni. Uraknak szülinapra,névnapra általában szögletest.De ízlések és pofonok:)
A csokiból mindig a lehető legjobb minőségűt válasszuk,nem csak az íze miatt.Ha megfelelő csokit használunk,a bonbonok szép fényesek lesznek,nem mattulnak be,könnyebb felolvasztás után dolgozni vele,könnyen a formába csurgatható.
A csokoládék felolvasztása mindig gőz fölött történik,és nem adunk hozzá semmit-sem vajat,sem olajat…Esetleg egy kis fűszerrel ízesíthetjük.
Rengeteg ötletet találni a neten,de akár mi magunk is kitalálhatunk különleges ízkombinációkat.
Készítettem nektek pár képet arról,hogy én mivel ízesítem és töltöm a csokikat.
a csokiba keverhető,vagy felhasználás elött alkoholba(pl rum) áztathatjuk.
Itt szükségünk lesz a kreativitásunkra.A díszítésnél figyeljünk,hogy harmonizáljon a bonbonunkkal,különösen ha színes díszeket szeretnénk használni,de jó,ha ízben is illik a töltelékhez.