Zabpelyhes csokis keksz avokádókrémmel

Volt itthon egy avokádóm és szerettem volna valahogy csokival kombinálni. Így született meg ez a recept. 🙂

Az avokádónak rengeteg jótékony hatása van. Magas vitamintartalma miatt immunerősítő hatású és az egyik legjobb természetes antioxidáns! A  kozmetikai iparban is előszeretettel használják,de akár mi is készíthetünk belőle arcpakolást.

Semleges íze miatt számtalan módon fűszerezhető.Ezt a zöldséget nyersen érdemes fogyasztani, mivel főzés során keserűvé válhat és a vitamin tartalma is csökken, amennyiben megfőzzük.

Érdemes minél gyakrabban fogyasztanunk, hiszen kívülről-belülről ápolja és védi a szervezetünket!

Zabpelyhes csokis keksz avokádókrémmel

Hozzávalók:

Töltelék:

Elkészítés:

A kekszhez a mandulát,a kókuszreszeléket és a zabpelyhet felaprítjuk,és hozzákeverjük a kakaót. A fügét apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a kakaós keverékhez. Ragadós masszát gyúrunk belőle és beletesszük pl egy piteformába. 1 cm vastagra kézzel elnyomkodjuk és fél órára fagyasztóba tesszük.

Addig amíg a massza megszilárdul,elkészítjük a krémet.Az avokádó húsát villával összetörjük,belekeverjük a kókuszolajat és pár csepp citromlevet adunk hozzá. Az étcsokit lereszeljük és hozzáadjuk az avokádókrémhez.Jól összekeverjük.

Ha a tészta megszilárdult,kivesszük a formából és sütemény kiszúróval 10 kekszet kiszaggatunk. 5 kekszet megkenünk a krémmel és a másik kekszeket ráhelyezzük.Kb fél órára visszahelyezzük a fagyasztóba.

Ha letelt a fél óra,azonnal tálaljuk.

Kép:youngprettyvegan.blogspot.com

Címkék:
Tovább a blogra »