Chilis praliné

Kedves barátom jelezte,hogy őt a chilis csoki érdekli csak és kizárólag és ha csokit fog gyártani,akkor az csak és kizárólag chilis lehet. Tessék kedves A.! A beígért recept!:)

Chilis praliné

Hozzávalók:

A 20 dkg étcsokit gőz fölött felolvasztjuk és egy ecset segítségével kikenjük vele a formát,majd 10 percre hűtőbe tesszük. Ha megkötött,megismételjük a műveletet még 2-szer.

Addig elkészítjük a tölteléket. A tejszínbe belekeverjük a chilit és felforraljuk,majd negyed órát állni hagyjuk.Közben a maradék 8-8 dkg csokit apróra vágjuk vagy sajtreszelőn lereszeljük.Beleöntjük a tejszínbe és állandó kevergetés mellett  felforraljuk. Ha a csoki elolvadt,akkor levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

A csokikat 2/3-ig megtöltjük a krémmel,majd olvasztott csokival lezárjuk a pralinéket. Kétszer-háromszor óvatosan a munkalaphoz ütögetjük,hogy ne legyen levegős a csoki.

Kb 30-40 percre hűtőbe tesszük.(amíg a csoki teljesen megszilárdul)

Tipp:

A krémbe keverhetünk reszet/ kandírozott narancshéjat vagy  a csokit tölthetjük 1/3 chilis töltelékkel,1/3 eper-vagy narancs zselével is.

Kép:materialcost.com

Címkék:
Tovább a blogra »