Ha nincs kész sütőtök pürénk,akkor először a tököt egy serpenyőben puhára pároljuk.
Amíg a tök puhul,addig az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk,majd egy ecset (lehet hagyományos iskolai ecset) segítségével kikenjük a szilikonformát és kb 10 percre hűtőbe tesszük. Ha megkötött a csoki, 2-szer 3-szor megismételjük a műveletet.Minden újabb réteget hagyunk megkötni.
Míg az utolsó réteg megköt,előkészítjük a tölteléket.
A tejszínt gőz fölött felmelegítjük és hozzáadjuk a vajat. Arra figyeljünk,hogy ne forraljuk fel!! Adjuk hozzá a csokit és olvasszuk fel a tejszínes masszában,majd jól keverjük össze.
Ha kihűlt a tök,pürésítsük és adjuk hozzá a fűszereket,majd keverjük a tejszínes csokis masszához.Ha kihűlt,töltsük habzsákba és a töltsük meg vele a pralinék 2/3 részét.Végül zárjuk le a pralinék alját olvasztott csokival. Néhányszor óvatosan ütögessük a munkalaphoz a formát,hogy kimenjen belőle a maradék levegő is.
Végül 30-60 percig hűtőbe tesszük(amíg megköt a csoki)
Ha elkészült,óvatosan szedegessük ki a formából.
Forrás:lust-genusswelten.de