Elkészítés:
A tésztához a vajat a cukorral és a van.cukorral addig keverjük,míg világos és levegős nem lesz.Hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük.A száraz hozzávalókkal folytatjuk.
Egy tálban elkeverjük a lisztet a kakaóval,a sütőporral és a sóval. (Ezzel a módszerrel a hozzávalókat jobban össze lehet dolgozni és egyenletes tésztát kapunk).
A lisztes keveréket,felváltva a tejjel a vajas-tojásos keverékhez adjuk, és jól összedolgozzuk.
A tésztát a formákba töltjük és 180 fokon,20 25 perc alatt készre sütjük. A kis sütiket 10-15 percig sütjük.(Ez lesz a kalap teteje).Ha elkészült,hagyjuk teljesen kihűlni,így nem fog a díszítés megolvadni rajta.
A kalap alsó része olvasztott csokoládéból készül.Ehhez az olvasztott csokiból 5-8 cm átmérőjű korongokat rajzolunk(csigavonalban a legegyszerűbb) egy sütőpapírra és hagyjuk megszilárdulni.
Addig elkészítjük a vajas krémet. A vajat a sóval és a van.cukorral habosra keverjük.Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot is,majd 2-3 percig magasabb fokozaton keverjük.
A teáskanálla vagy fagyikanállal kis kupac krémet teszünk a süti tetejére.erre ültetjük a csokikorongot,majd a csoki tetejére egy kis méretű sütit.(Kész is a kalap)
A csokigolyókból kirakjuk a szemeket,a darából pedig az orrlyukakat.
Kevés krémet habzsákba teszünk és megcsináljuk a fogakat is.
Forrás: amerikanisch-kochen.de