Csokiműhely

Mézeskalácsos berlini fánk szilvalekvárral bolondítva

Mézeskalácsos berlini fánk szilvalekvárral bolondítva   Ez egy igazán különleges töltött fánk. Tökéletes a fűszerek és a szilva összhatása:)   Hozzávalók: 250 ml szoba hőmérsékletű író 60 g cukor 1 cs szárított élesztő 60 ml meleg víz 700 g liszt 2,5 tk mézeskalács fűszerkeverék 100 g olvasztott vaj 3 tojás 1 csipet só szilvalekvár  … Tovább »

Ez az év is jól kezdődik….Számadásom története

Számadásom története   Ismét eltelt egy év,és egy újabb kezdődik új lehetőségekkel,meglepetésekkel,újdonságokkal… A tavalyi évben rengeteg új dolgot kipróbáltunk,sírtunk és nevettünk. Születtek új ismeretségek,barátságok ,mélyültek el régi kapcsolatok… Néhány szerettünk sajnos már nem lehet velünk ,de a szívünkben tovább élnek… A csokigyárunk is egyre nagyobb léptekkel halad előre,bővül új ötletekkel,receptekkel,egyedi,új ízekkel. Emlékeinkben fellapoztuk a tavalyi… Tovább »

Nem csak mi imádjuk a csokit…

Csokirajongó cukiságok   Biztos jártál már te is úgy,hogy kibontottál egy tábla csoki,de valami miatt le kellett egy pillanatra tenned (postás,telefon,szomszéd…) és mire visszatértél,hogy kényelembe helyezed magad és nyugodtan elfogyasztod,már nem találod sehol. Pontosabban mégis…Csak már nem ott ahol hagytad,hanem kedvenced társaságában a szőnyegen,konyhában,kanapén,… Vagy csak az ártatlan kutyaszemek ,csokis bunda esetleg cicád gyanúsan alapos… Tovább »

Narancsos-csokis tallérok-Mutatós,gyors vendégváró finomság

Narancsos-csokis tallérok   Hozzávalók: 300 g liszt 150 g cukor 1 csipet só 150 g vaj 1 tojás 1 ek kakaópor 1 tojásfehérje 2 ek narancslekvár Elkészítés: A lisztet egy edénybe öntjük,belekeverjük a sót és a cukrot és jól összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést csinálunk és beleaprítjuk a hideg vajat. A vajat elmorzsoljuk a liszttel,majd… Tovább »

Low carb fánkok-Egészséges farsangi fánk,liszt-,cukor-és gluténmentesen

Low Carb fánkok   Szilveszter után a következő,nagy étkezésekben gazdag alkalom a farsang. Valljuk be őszintén ,ilyenkor könnyen elcsábulunk 1-2 zsírban sült fánkra,ami nem biztos,hogy jót fog tenni a hetek óta tartó diétánknak. Viszont ebből a fánkból a diétán lévő vendégek is nyugodtan fogyaszthatnak,valamint gluténérzékenyek is. Hozzávalók: 10 g vaj 55 g mandulaliszt 60 g… Tovább »

Gesztenyés fánkok-A legfinomabb farsangi fánk

Gesztenyés fánkok körtekompóttal     Hozzávalók: a tésztához: 250 g liszt 1/2 tk só 100 g hideg vaj 1 dl víz 1 ek citromlé a töltelékhez: 150 g gesztenyepüré 125 g zsírszegény túró 1 tojássárgája 3 ek sárgabaracklekvárhttps://csokimuhely.cafeblog.hu/wp-admin/post-new.php Elkészítés: A tésztához a lisztet a sóval összekeverjük. A hideg vajat szeleteljük bele és morzsoljuk el a… Tovább »

Újévi reform édességek-Pikáns répatorta

Pikáns répatorta     Hozzávalók: 300 g bio répa 150 g vaj 4 db tojás 80 g Gouda sajt só őrölt bors 150 g mandula 80 g liszt 1 tk sütőpor 50 g fenyőmag 4 ek petrezselyem a töltelékhez: 200 g krémsajt 2 pohár Crème fraîche só bors   Elkészítés: A répát tisztítsuk meg,majd reszeljük… Tovább »

Újévi reform édességek-Cukkinis-csokoládés sütemény

Cukkinis-csokoládés sütemény   Aki úgy gondolja,hogy idén tenne valamit az egészségéért,azok figyelmébe ajánlom a reform konyhát,azon belül pedig az isteni reform süteményeket,édességeket. Ehhez nyújtok segítséget a következő néhány bejegyzéssel. Összegyűjtöttem Nektek néhány finom és egészséges reform sütemény és édesség receptet. Hozzávalók: 150 g liszt 150 g teljes kiőrlésű liszt 1 cs vaníliás cukor 150 ml… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!