Praliné a pohárból Látványos,egyszerű,finom…. Hozzávalók: 100 g étcsokoládé 100 ml habtejszín 3 ek narancslikőr 100 g fehér csokoládé 6 ek narancslé fél narancs 8 db koktélcseresznye 50 g cukor Elkészítés: 1. Narancslikőr ganache. 8 pálinkáspoharat előkészítünk. Az étcsokoládét darabokra vágjuk. 50 ml… Tovább »
Praliné a pohárból-Bonbon másképpen
Praliné a pohárból Látványos,egyszerű,finom…. Hozzávalók: 100 g étcsokoládé 100 ml habtejszín 3 ek narancslikőr 100 g fehér csokoládé 6 ek narancslé fél narancs 8 db koktélcseresznye 50 g cukor Elkészítés: 1. Narancslikőr ganache. 8 pálinkáspoharat előkészítünk. Az étcsokoládét darabokra vágjuk. 50 ml… Tovább »

Tejszínes-epres praliné Hozzávalók: 200 g rózsaszín,eper ízű csokoládépasztilla 50 g fehér csokoládé 1 dl tejszín 10 dkg fehér csokoládé (töltelékbe) 2 ek eperlekvár Elkészítés: A fehér csokoládét kis darabokra tőrjük. A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a fehér csokoládét. Addig kevergetjük,amíg teljesen el nem olvad. Hagyjuk kihűlni. Ha teljesen kihűlt,hozzáadjuk a lekvárt és jól összekeverjük….
Vaníliás-almás praliné pálinkával megbolondítva Drága Kreatív Igazgatóm ismét bejutott a kísérleti laborunkba,ennek eredményeképpen született ez a fantasztikus és pikáns praliné. Ezt mindenkinek legalább egyszer meg kell kóstolnia!! 🙂 A praliné különlegessége természetesen a töltelék,de ebben az esetben nem csak az íze hanem az állaga is,ami ebben a bonbonban krémesen lágy,folyékony. És természetesen nagyon…
Gyógyító zöldségek csokiba zárva-A sütőtök Az első részben a cékláról írtam nektek és a rengeteg kedvező hatásáról.Valamint megosztottam veletek egy szuper ötletet azoknak,akik nem szeretik a cékla jellegzetes ízét. Töltsétek csokiba!!! Remélem,néhányan,”Céklanemszeretők” kedvet kaptatok hozzá,hogy megkóstoljátok ilyen formában,és kiséreletező kedvű “Céklakedvelők” is kipróbálták. A második részben a sütőtöké a főszerep. Mindenki szereti a sült…
Gránátalma zselés pralinék mézzel Hozzávalók: 250 g tejcsokoládé 1/2 gránátalma 1 cs zselatin méz Elkészítés: A gránátalma levét citromfacsaróval kipréseljük. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük,majd beleöntjük a gránátalmalevet és hűvös helyen/hűtőben hagyjuk megkötni. A csokit gőz fölött felolvasztjuk és a szilikonformát több rétegben kikenjük. Minden réteget hagyunk külön-külön megkötni….
Birsalmasajtos négyszögek Igazi kincsre tettünk szert a hétvégén. Nagynénéméktől egy üveg házi birsalmasajtot kaptunk a következő mondat kíséretében: “A Csokiműhelynek!” -mert tudja,hogy szeretek mindent csokiba tölteni. :)Mivel a birsalmasajtnak elég jellegzetes íze van és nagyon édes ezért étcsokival kombináltam,ami még intenzívebbé tette a birsalma pikáns ízét mégsem lett nagyon émelyítően édes. Hozzávalók: 250…