Csokiműhely

Almás-mézes karácsonyi sütemény-nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Almás-mézes karácsonyi sütemény   Mézes sütemény almadarabokkal. A sütemény nagyon finom,puha,és az almának köszönhetően szaftos. Legalább egy hétig friss marad! Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!   Hozzávalók: 4 db tojás 1/4 pohár méz (1 pohár-250 ml) 120 g cukor 150 g repceolaj 300 g liszt 1 tk szódabikarbóna 1 tk sütőpor 1 ek kakaó 4 tk… Tovább »

Marcipánnal töltött sült alma-az adventi készülődéshez tökéletes:)

Marcipánnal töltött sült alma   Hozzávalók: 4db nagy,savanykás alma 100 g mazsola (Sultana) 2 ek rum 50 g aprított mogyoró 125 g marcipán 1 késhegynyi fahéj 1 ek vaníliáscukor 4 ek alma brandy (Calvados) 1/2 citrom Elkészítés: A sütőt 200C-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk . Az almákat megmossuk,szárazra töröljük,kalapjukat levágjuk,és a magházat eltávolítjuk. A… Tovább »

Mézeskalács linzer málnalekvárral- Vendégváró finomság

Mézeskalács linzer málnalekvárral     Gyorsan és könnyen elkészíthető vendégváró finomság. Hozzávalók: 250 g mandula 500 g liszt 250 g porcukor só 1 cs mézeskalács fűszerkeverék 270 g puha  vaj 8 tojássárgája 400 g málnalekvár Elkészítés: A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A mandulát finomra őröljük és hozzákeverjük a liszthez. Majd hozzáadjuk a porcukrot,egy csipet sót,a… Tovább »

Csokoládés rénszarvas keksz-Édesszájúaknak kötelező!

Csokoládés rénszarvas keksz     Ismét egy csokis….ismét egy szarvas alakú….:) A csokoládé szerelmeseinek,édesszájúaknak kötelező!! Légmentesen lezárva,kekszes dobozban hetekig eltartható.   Hozzávalók: 180 g liszt 70 g kakaópor 1 csipet só 1/4 tk fahéj 180 g puha vaj (szobahőmérsékletű) 150 g porcukor 1 tojás 1/4 tk őrölt vanília Díszítéshez: 1 tojásfehérje 150 g porcuor 1/2… Tovább »

Karácsonyi mézeskalácsos tiramisu fügével

Karácsonyi mézeskalácsos tiramisu fügével     Hozzávalók: 150 ml habtejszín (legalább 30% zsírtartalommal) 400 g mascarpone 2 ek kakaó 1/2 tk őrölt fahéj 1/2 tk mézeskalács fűszerkeverék 250 g babapiskóta 60 ml eszpresszó Díszítés: 4 db füge 1 ek cukor 100 ml fügelé 150 ml száraz vörösbor 2 ek kakaópor      Elkészítés: A tejszínt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!