Csokiműhely

Azték csokoládé chilivel és vaníliával

Azték csokoládé chilivel és vaníliával   A kakaó növény története az i.sz.600 körüli időkig Közép-Amerikába, a Maya birodalomba vezethető vissza. A kakaóbab értékes fizetőeszköz volt, és a szertartások kellékeként szolgált a mayáknál. A kakaóbabból készült folyékony szubsztanciát chocolatl-nak nevezték. A csokoládé bár nem volt éppen ízletes, de a vezetők itala volt, mely megbecsült helyet foglalt… Tovább »

Fűszeres forró csoki pálcikák-Hideg estékre

Egyre hidegebbek az esték,jól esik ilyenkor  bekuporodni a fotelba egy meleg pléddel,egy izgalmas könyvvel és egy forró itallal.Például egy forró csokival. Fűszeres forró csoki pálcikák     Hozzávalók: 200 g tejcsokoládé szegfűszeg fahéj kardamom fa pálcikák szilikonforma/pálinkás poharak   Elkészítés: A csokit gőz fölött felolvasztjuk és ízlés szerint beízesítjük a fűszerekkel. Beletöltjük a szilikonformákba.Ha poharakba… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!