Csokiműhely

Almás-mézes karácsonyi sütemény-nem hiányozhat az ünnepi asztalról

Almás-mézes karácsonyi sütemény   Mézes sütemény almadarabokkal. A sütemény nagyon finom,puha,és az almának köszönhetően szaftos. Legalább egy hétig friss marad! Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!   Hozzávalók: 4 db tojás 1/4 pohár méz (1 pohár-250 ml) 120 g cukor 150 g repceolaj 300 g liszt 1 tk szódabikarbóna 1 tk sütőpor 1 ek kakaó 4 tk… Tovább »

Ír csokoládés-tejszínes pohárkrém Baileys-sel-a nagyoknak:)

Ír csokoládés-tejszínes pohárkrém Baileys-sel-a nagyoknak:)     Ez a különleges pohárkrém tökéletes desszert lehet a csajos estékre,hétvégi baráti összejövetelekre. Nagyon finom és 20 perc alatt elkészíthető. Hozzávalók: 50 g étcsokoládé 500 ml tej 1 cs csokoládés pudingpor 2-3 ek cukor 100 ml Baileys 1 csapott tk fahéj 150 g habtejszín 1 cs van.cukor A díszítéshez: 4… Tovább »

Banános tavaszi tekercs csokoládé öntettel- ha unod a banánt….

Banános tavaszi tekercs csokoládé öntettel   Hozzávalók: 3 db banán 1 ek citromlé 50 g olvasztott vaj 5 ek cukor 6 db rizslap  (réteslappal helyettesíthető)   Elkészítés: A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.( felső-alsó fűtés). A banánokat meghámozzuk,hosszában negyedeljük és vékony szeletekre vágjuk. A felszeletelt banánokat meglocsoljuk a citromlével. A rizslapok titka az áztatás. Ehhez csupán… Tovább »

Csokoládétorta meglepetéssel-Csokoládé és mogyoróvaj csókja

Csokoládétorta meglepetéssel       Hozzávalók: 100 g étcsokoládé (legalább 65% kakaótartalmú) 100 g vaj 3 tojás 40 g nádcukor 2 ek vaníliás cukor 1 csipet só 40 g liszt 50 g krémes mogyoróvaj porcukor   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. A formákat kenjük ki.(felfújt forma,100-120 ml-esek) A csokoládét daraboljuk össze és öntsük… Tovább »

Mikulás napi pralinék- Lepjük meg a gyerekeket!

Mikulás napi pralinék   Könnyen és gyorsan elkészíthetjük ezeket a pralinéket a család legfiatalabb tagjainak . Igazán egyedi ajándék Mikulás napra. Hozzávalók: 200 g fehércsoki 50 g rózsaszín csokipasztilla (vagy 50g fehércsoki + piros ételszínezék)   Elkészítés:   A fehércsokit gőz fölött felolvasztjuk,a forma fehér részeit “kifestjük” -krémkinyomóval könnyen,és pontosan ki tudjuk tölteni a szilikonformát-,majd hűvös… Tovább »

Csokoládés fügekenyér

Csokoládés fügekenyér   Ezzel a gyümölcskenyérrel igazi karácsonyi hangulatot teremthetünk a lakásunkban.   Hozzávalók: 1 kg szárított füge 200 g mandula 200 g pisztácia 100 g dió 100 g étcsokoládé 1 tk reszelt narancshéj 2 cl menta kivonat porcukor vaníliarúd zárható forma   Elkészítés: A fügét felaprítjuk,hozzákeverjük a vanília kikapart belsejét,a narancshéjat és a menta… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!