Almás-mézes karácsonyi sütemény Mézes sütemény almadarabokkal. A sütemény nagyon finom,puha,és az almának köszönhetően szaftos. Legalább egy hétig friss marad! Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen! Hozzávalók: 4 db tojás 1/4 pohár méz (1 pohár-250 ml) 120 g cukor 150 g repceolaj 300 g liszt 1 tk szódabikarbóna 1 tk sütőpor 1 ek kakaó 4 tk… Tovább »
Almás-mézes karácsonyi sütemény-nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Almás-mézes karácsonyi sütemény Mézes sütemény almadarabokkal. A sütemény nagyon finom,puha,és az almának köszönhetően szaftos. Legalább egy hétig friss marad! Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen! Hozzávalók: 4 db tojás 1/4 pohár méz (1 pohár-250 ml) 120 g cukor 150 g repceolaj 300 g liszt 1 tk szódabikarbóna 1 tk sütőpor 1 ek kakaó 4 tk… Tovább »

Marcipánnal töltött sült alma Hozzávalók: 4db nagy,savanykás alma 100 g mazsola (Sultana) 2 ek rum 50 g aprított mogyoró 125 g marcipán 1 késhegynyi fahéj 1 ek vaníliáscukor 4 ek alma brandy (Calvados) 1/2 citrom Elkészítés: A sütőt 200C-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk . Az almákat megmossuk,szárazra töröljük,kalapjukat levágjuk,és a magházat eltávolítjuk. A…
Sült almagombóc vörös áfonya raguval Hozzávalók: 100 g puha vaj 220 g cukor 1 cs vaníliás cukor 1 csipet só és fahéj 4 db alma 1/2 citrom leve 100 g darált kétszersült 2 db tojás 100 g kekszmorzsa (édes morzsa) 1 db vanília rúd 2 db csillagánizs 3 db kardamom mag 1 db…
Gyógyító zöldségek csokiba zárva-A sárgarépa Ebben a részben a cékla és sütőtök után, régi jó barátunkat,a sárgarépát öltöztetjük csokiköntösbe. Kreatív Igazgatónk legutóbbi konyhában eltöltött kísérletezésének eredménye ez a gyönyörű cirmos praliné kocka fantasztikus illatú töltelékkel. A pralinéhez tej- és fehércsokoládét használt,ami remekül kihangsúlyozta a répa és az alma ízkombinációját és nem nyomta…