Csokiműhely

Barackos-mákos karácsonyi praliné- Csokiba zárt mákos bejgli

Barackos-mákos karácsonyi praliné

 

IMG_1811

 

Karácsonykor szinte minden konyhában készül valami mákos.

Legyen az a jól ismert bejgli,amit valaki vagy nagyon szeret és  nélküle el sem tudja képzeli az ünnepet,vagy a másik véglet,mikor már gyerekkorunkban betegre ettük magunkat belőle és rá gondolni sem tudunk,vagy a másik nagy kedvenc a mákos guba.

A karácsonyi hangulat Kreatív Igazgatómat is magával ragadta,így született meg az az igazi karácsonyi praliné. Ha már nagyon unjátok a bejglit,akár helyette is elkészíthetitek.

A roppanós csokoládé kapszula selymesen lágy,folyékony tölteléket rejt.:)

Hozzávalók:

  • 250 g étcsokoládé
  • 1/3 cs máktöltelék
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé

 

Elkészítés:

 

A fehér csokoládét feldaraboljuk.

A tejszínt felforraljuk és belekeverjük a darabolt csokit. Addig kevergetjük,amíg a csoki teljesen el nem olvad. Hűlni hagyjuk.

A máktölteléket mikróban 2-3 perc alatt forrásig melegítjük,majd pár percig hűlni hagyjuk.

A máktöltelékhez hozzáadjuk a lekvárt és jól összekeverjük majd hozzákeverjük a tejszínes csokihoz. Ha túl sűrűnek találjuk,melegítsük meg egy kicsit.

Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk,majd a szilikonformát több rétegben “kifestjük” vele. Minden réteget hagyunk megszilárdulni.

Ha az utolsó réteg is megszilárdult,megtöltjük a töltelékkel és a maradék olvasztott csokival lezárjuk.

Legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Ha megszilárdult,óvatosan kiszedegetjük a pralinéket a formából.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!