Mézeskalács linzer málnalekvárral
Gyorsan és könnyen elkészíthető vendégváró finomság.
Hozzávalók:
- 250 g mandula
- 500 g liszt
- 250 g porcukor
- só
- 1 cs mézeskalács fűszerkeverék
- 270 g puha vaj
- 8 tojássárgája
- 400 g málnalekvár
Elkészítés:
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.
A mandulát finomra őröljük és hozzákeverjük a liszthez.
Majd hozzáadjuk a porcukrot,egy csipet sót,a fűszerkeveréket,a vajat és a tojások sárgáját,majd először a robotgép spirálos tésztakeverőjével jól összedolgozzuk,majd kézzel is átgyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tészta felét lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük és megkenjük a málnalekvárral.
A tészta másik felét is kinyújtjuk(lisztezett deszkán),kiszaggatjuk a csillagokat és a kinyújtott tésztát a lekváros részre helyezzük.
20-25 perc alatt megsütjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: