Csokiműhely

Csokoládés mézeskalács tortácskák áfonyával- Gasztroajándék tipp

Csokoládés mézeskalács tortácskák áfonyával

 

IMG_3066

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 80 ml semleges olaj
  • 125 g cukor
  • 2 db tojás
  • 250 g író/tejföl
  • 200 g étcsokoládé
  • 2-3 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 3-4 marék szárított vörösáfonya

Elkészítés:

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük.

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk.

Az olajat a tojással,a cukorral és az íróval simára keverjük. Hozzáadjuk a kissé lehűtött csokoládét,és a fűszerkeveréket is és jól összekeverjük.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport,jól összekeverjük és hozzáadjuk az olajos-cukros keveréket. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

A masszát mini tortaformába töltjük(helyettesíthetjük muffin formával).

20-25 perc alatt megsütjük.

Dísz papírdobozkába tesszük és egy masnival átkötjük.

 

Forrás

IMG_3067

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!