Mogyorós-csokoládés csillagok
Hozzávalók:
- 250 g vaj
- 225 g cukor
- 5 tojás
- 1 narancs héja és leve
- 100 g őrölt mogyoró
- 2 tk sütőpor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt kardamom
- 60 g étcsokoládé
- 2 ek kakaópor
- 500 g liszt
- 75 ml tej
- 150 g sárgabarack lekvár
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A csokoládét vágjuk durvára.
A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk,és habosra keverjük,végül a narancshéjat és a levet is hozzáadjuk.
A lisztet egy tálba öntjük,hozzáadjuk a fűszereket, a kakaót,a mogyorót,a sütőport és a csokoládét. Adjuk hozzá a vajas masszát,majd annyi tejet ,hogy kenhető állagú legyen.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 30 perc alatt megsütjük(tűpróba)
Ha kihűlt,kiszaggatunk 6 különböző méretű csillagot .
A lekvárt felmelegítjük és szitán átpasszírozzuk.
A legnagyobb csillag közepére teszünk a lekvárból és ráhelyezzük a következő csillagot és ennek is a közepére lekvárt kenünk. Így építjük fel a karácsonyfát. Ha az utolsó előtti csillag is a helyére került,megszórjuk porcukorral ,majd a legkisebb csillagot állítva rátesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: