Csokiműhely

Mogyorós-csokoládés csillagok-Ehető karácsonyfa

Mogyorós-csokoládés csillagok

 

00189974

 

 

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 225 g cukor
  • 5 tojás
  • 1 narancs héja és leve
  • 100 g őrölt mogyoró
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 60 g étcsokoládé
  • 2 ek kakaópor
  • 500 g liszt
  • 75 ml tej
  • 150 g sárgabarack lekvár
  • porcukor

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra. A csokoládét vágjuk durvára.

A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat állandó keverés mellett egyenként hozzáadjuk,és habosra keverjük,végül a narancshéjat és a levet is hozzáadjuk.

A lisztet egy tálba öntjük,hozzáadjuk a fűszereket, a kakaót,a mogyorót,a sütőport és a csokoládét. Adjuk hozzá a vajas masszát,majd annyi tejet ,hogy kenhető állagú legyen.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 30 perc alatt megsütjük(tűpróba)

Ha kihűlt,kiszaggatunk 6 különböző méretű csillagot .

A lekvárt felmelegítjük és szitán átpasszírozzuk.

A legnagyobb csillag közepére teszünk a lekvárból és ráhelyezzük a következő csillagot és ennek is a közepére lekvárt kenünk. Így építjük fel a karácsonyfát. Ha az utolsó előtti csillag is a helyére került,megszórjuk porcukorral ,majd a legkisebb csillagot állítva rátesszük.

 

Forrás

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!