Csokiműhely

Csokoládés fügekenyér

Csokoládés fügekenyér

 

füge

Ezzel a gyümölcskenyérrel igazi karácsonyi hangulatot teremthetünk a lakásunkban.

 

Hozzávalók:

  • 1 kg szárított füge
  • 200 g mandula
  • 200 g pisztácia
  • 100 g dió
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 tk reszelt narancshéj
  • 2 cl menta kivonat
  • porcukor
  • vaníliarúd
  • zárható forma

 

Elkészítés:

A fügét felaprítjuk,hozzákeverjük a vanília kikapart belsejét,a narancshéjat és a menta kivonatot. A forma aljába és oldalára 1 réteg fügét teszünk.

A mandulát  190 fokon olaj nélkül megpirítjuk majd egy tiszta konyharuhával átdörzsöljük,hogy a héja lejöjjön róla.

A mandulát,pisztáciát,diót ,csokoládét felaprítjuk,összekeverjük majd ebből is teszünk egy réteget a formába. A fügét és a diós keveréket felváltva a formába halmozzuk. (a teteje füge) és jól belenyomkodjuk. A formát légmentesen lezárjuk és egy napig pihenni hagyjuk. Végül kivesszük a formából és meghintjük a porcukorral.

 

 

 

Forrás:gustini.de

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!