Fahéjas-szilvás étcsoki virágok
A november nálunk a szülinapozásokról szól. Szülinap,szülinap hátán. Ezek a csokik anyukám születésnapjára készültek. Mivel ő csak az étcsokit szereti így neki abból készítettem,alkalomhoz illően virág alakúakat. Csak egy kis fehércsokival emeltem ki a szirmokat a hatás kedvéért:) A praliné különlegessége,hogy nem szilikon pralinéformában készültek,hanem mini muffin formában,így jóval nagyobbak,de ettől mutatósak.
Hozzávalók:
- 250 g étcsokoládé
- 50 g fehércsokoádé
- szilvadzsem
- fahéj
Elkészítés:
A fehércsokit gőz fölött felolvasztjuk,majd ecsettel “kifestjük” a szirmokat(amilyen vastagon csak tudjuk),majd hűtőbe tesszük amíg megszilárdul.
Közben felolvasztjuk az étcsokit is ,és ezzel is kikenjük a forma alját és oldalát több rétegben és ismét hűtőbe tesszük.
Ha megszilárdult,beletöltjük a szilvadzsemet,megszórjuk a fahéjjal és a maradék a csokival lezárjuk.
Legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Ha megszilárdult,óvatosan kiszedjük a formából.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: