Mézes tönkölykeksz
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 45 g zabpehely
- 20 g barnacukor
- 3 tk méz
- 0,5 tk vanília kivonat
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 0,5 tk sütőpor
- csipet só
- 20 g szeletelt mandula
- 2 ek tej
Elkészítés:
A mandulát olaj nélkül megpirítjuk. A vajat,a mézzel,a cukorral és a vaníliával jól összekeverjük.
A liszttel elkeverjük a sót,a sütőport,majd hozzáadjuk a tejet. Összekeverjük a cukros vajjal,végül belekeverjük a zabpelyhet és a mandulát is.
A tésztát legalább 1 órát hűtőbe tesszük,de akár egy éjszakán át is hagyhatjuk pihenni.
A sütőt 180 ℃-ra (légkeverés)előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
2 teáskanál segítségével a tésztából gombócokat formázunk és a sütőpapírra helyezzük őket. Egy villával vagy kanállal kicsit megnyomkodjuk a tetejét,hogy laposabb kekszeket kapjunk.
9-10 percig sütjük-amíg aranybarna lesz a széle. Hagyjuk kihűlni.
Forrás:from-snuggs-kitchen.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: