Csokiműhely

Marcipánnal töltött sült alma-az adventi készülődéshez tökéletes:)

Marcipánnal töltött sült alma

 

sult-alma

Hozzávalók:

  • 4db nagy,savanykás alma
  • 100 g mazsola (Sultana)
  • 2 ek rum
  • 50 g aprított mogyoró
  • 125 g marcipán
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 1 ek vaníliáscukor
  • 4 ek alma brandy (Calvados)
  • 1/2 citrom

Elkészítés:

A sütőt 200C-ra előmelegítjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk .

Az almákat megmossuk,szárazra töröljük,kalapjukat levágjuk,és a magházat eltávolítjuk.

A mazsolát megmossuk,lecsöpögtetjük,majd összekeverjük a rummal és a mogyoróval.

A marcipánt felaprítjuk,és a fahéjjal és a van.cukorral a mazsolás rumhoz keverjük.

A citromot megmossuk,szárazra töröljük,a héját és a levét is a marcipános masszához adjuk.

A masszát habzsákba töltjük és megtöltjük vele az almákat.Kalapjukat a töltelékre tesszük és közepes hőfokon 30 percig sütjük.

 

Forrás

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!