Csokiműhely

Újévi reform édességek-Pikáns répatorta

Pikáns répatorta

 

pikanter_karottenkuchen_740_400

 

Hozzávalók:

  • 300 g bio répa
  • 150 g vaj
  • 4 db tojás
  • 80 g Gouda sajt
  • őrölt bors
  • 150 g mandula
  • 80 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 50 g fenyőmag
  • 4 ek petrezselyem

a töltelékhez:

  • 200 g krémsajt
  • 2 pohár Crème fraîche
  • bors

 

Elkészítés:

A répát tisztítsuk meg,majd reszeljük finomra.

A tojásokat válasszuk szét,és a fehérjét verjük kemény habbá.

A puha vajat kb 5 perc alatt keverjük krémessé,majd folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a tojások sárgáját.

A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeljük le,majd keverjük ezt is a vajas masszához.

Végül a répát is hozzáadjuk.

Sóval és borssal ízesítjük és a tojások felvert habját is óvatosan hozzákeverjük.

A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.

A mandulát vágjuk apró darabokra.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport és az apróra vágott mandulát,majd jól keverjük össze.

A  lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a répás masszát,végül a fenyőmagot és a petrezselymet és egynemű tésztává keverjük.

Sütőpapírral bélelt sütőtálba tesszük és 20 -25 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta megsül,elkészítjük a tölteléket.

A krémsajtot és a Crème fraîche-t összekeverjük,sózzuk,borsozzuk és 6-8 percig keverjük,amíg kemény krémet nem kapunk.

3 ek krémet félre teszünk a díszítéshez.

A kihűlt tésztát elvágjuk,közepét megkenjük a krémmel és 1 órára hűtőbe tesszük.

A sütit felvágjuk,a maradék krémmel díszítjük,sárgarépával és zsázsával díszítjük

 

 

Forrás

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!