Pikáns répatorta
Hozzávalók:
- 300 g bio répa
- 150 g vaj
- 4 db tojás
- 80 g Gouda sajt
- só
- őrölt bors
- 150 g mandula
- 80 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 50 g fenyőmag
- 4 ek petrezselyem
a töltelékhez:
- 200 g krémsajt
- 2 pohár Crème fraîche
- só
- bors
Elkészítés:
A répát tisztítsuk meg,majd reszeljük finomra.
A tojásokat válasszuk szét,és a fehérjét verjük kemény habbá.
A puha vajat kb 5 perc alatt keverjük krémessé,majd folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a tojások sárgáját.
A sajtot nagy lyukú reszelőn reszeljük le,majd keverjük ezt is a vajas masszához.
Végül a répát is hozzáadjuk.
Sóval és borssal ízesítjük és a tojások felvert habját is óvatosan hozzákeverjük.
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
A mandulát vágjuk apró darabokra.
A liszthez adjuk hozzá a sütőport és az apróra vágott mandulát,majd jól keverjük össze.
A lisztes keverékhez apránként hozzáadjuk a répás masszát,végül a fenyőmagot és a petrezselymet és egynemű tésztává keverjük.
Sütőpapírral bélelt sütőtálba tesszük és 20 -25 perc alatt készre sütjük.
Amíg a tészta megsül,elkészítjük a tölteléket.
A krémsajtot és a Crème fraîche-t összekeverjük,sózzuk,borsozzuk és 6-8 percig keverjük,amíg kemény krémet nem kapunk.
3 ek krémet félre teszünk a díszítéshez.
A kihűlt tésztát elvágjuk,közepét megkenjük a krémmel és 1 órára hűtőbe tesszük.
A sütit felvágjuk,a maradék krémmel díszítjük,sárgarépával és zsázsával díszítjük
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: