Kókusz-Fitness praliné
Az ünnepek alatt könnyen megtörténhet,hogy megnő a konfekcióméretünk és csak fekete melegítőnadrágot tudunk felvenni a szilveszteri buliba,mert más nem jön ránk.
Annak,aki így járt,könnyű,gyors és hatékony megoldást jelenthet a Low Carb diéta (alacsony szénhidrát diéta),amely azoknak is tökéletes választás,akik 2015-re nem diázni szeretnének,hanem életmódot váltani.
A diéta során nem kell a szénhidrátokat számolgatni,csupán arra kell figyelni,hogy lassan felszívódó szénhidrátokat lehet fogyasztani. Növeljük a zöldség és gyümölcsbevitelt. Utóbbinál arra figyeljünk,hogy alacsony cukortartalmúakat válasszunk,főként csonthéjast és bogyóst.
A tésztából a durumtésztát válasszuk,a lisztet cseréljük le teljes kiőrlésűre,a panírozáshoz pedig használjunk zabpelyhet,rozslisztet,vagy rizslisztet.
A cukorból válasszuk a barna-vagy nádcukrot,ezeknek nincs jellegzetes mellék
ízük,mint az édesítőknek.
Fogyasszunk sok fehérjét,fehér húsokat(halat,szárnyast),tojást,sovány tejtermékeket.
Ha kitartóak és következetesek vagyunk,a siker sem fog elmaradni.:)
Hozzávalók:
- 180 g kókuszreszelék
- 50 g kókuszolaj
- 40 g mascarpone
- 3 csésze mandula (kb 650 g)
- 20 g nyírfacukor
Elkészítés:
Először elkészítjük a mandulakrémet. A mandulát előmelegített sütőben,180 C-on,10 percig pirítjuk.
Most jön a türelemjáték,de megéri… Aprítógép segítségével,20 perc alatt elkészítjük a krémet. Igen,20 percig aprítjuk a mandulát.arra figyeljünk,hogy az oldalára ragadt darabokat mindig hozzákeverjük a többihez.
Amikor már feladnánk,akkor kell kitartónak és erősnek lennünk és tovább aprítani a géppel,mert megéri. A végeredmény egy isteni,lágy mandulakrém. Ebből a pralinéhez 50 g-ra lesz szükségünk. A többit jól zárható üvegben,hűtőben tárolva sokáig eltarthatjuk. Fogyaszthatjuk kenyérre kenve,de ízesíthetünk vele krémeket,szószokat,önteteket,megkenhetünk vele süteményeket is.
A kókuszolajat tegyük egy edénybe és alacsony hőfokon olvasszuk fel.
A mascarponét keverjük össze a cukorral,100 g kókuszreszelékkel és a mandulakrémmel.
Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat és gyúrjuk homogén masszává. 15 percre tegyük hűtőbe.
A masszából készítsünk apró golyókat(kb 1 tk tészta minden golyóhoz) és legalább 30 percre tegyük ismét hűtőbe.
Kommentek