Nutellás-csokis sajttorta mogyoróval
Krémes és csokoládés Nutellás-csokis sajttorta csokoládé talppal és ropogós mogyoróval megszórva. Tökéletes Nutella- és csokoládé fanoknak:)
Hozzávalók:
A talphoz:
50 g cukor
100 g puha vaj
25 g őrölt mogyoró
20 g kakaópor
100g liszt
A krémhez:
150 g tejcsokoládé
150 g Nutella
100 g cukor
500 g krémsajt
2 db tojás
A szóráshoz:
100g puha vaj
100 g cukor
100 g őrölt mogyoró
100 g liszt
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma (26 cm) alját kibélelünk sütőpapírral,oldalát,szélét kivajazzuk.
Az omlós tésztához a hozzávalókat a robotgép keverőtáljába öntjük,és addig keverjük,amíg egynemű,sima tésztát kapunk.
A tésztát vizes kézzel a kapcsos tortaforma alján egyenletesen szétnyomkodjuk(ne legyen pereme!!).majd kb 15 percig sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokoládét mikróban vagy vízgőz fölött óvatosan felolvasztjuk,hozzákeverjük a Nutellát és a cukrot. Jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a krémsajtot is és addig keverjük,amíg teljesen egynemű krémet kapunk. Végül a tojásokat is hozzákeverjük.
A krémet az elősütött tésztára öntjük és elsimítjuk.
A szóráshoz a hozzávalókat keverőtálba öntjük,és addig keverjük,amíg a hozzávalók össze nem tapadnak teljesen.(össze nem áll)
Kézzel a süti tetejére morzsoljuk.
Alulról a második “emeleten” további 50 percig sütjük,majd rácson hagyjuk kihűlni.
Mikor már teljesen kihűlt,legalább 4 órára,de legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap szeleteljük,tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: