Csokiműhely

Nutellás-csokis sajttorta mogyoróval-Nutella és csoki rajongóknak kötelező:)

Nutellás-csokis sajttorta mogyoróval

 

nutellas-mogyoros

 

Krémes és csokoládés Nutellás-csokis sajttorta csokoládé talppal és ropogós mogyoróval megszórva. Tökéletes  Nutella- és csokoládé fanoknak:)

 

Hozzávalók:

A talphoz:

 

50 g cukor

100 g puha vaj

25 g őrölt mogyoró

20 g kakaópor

100g liszt

A krémhez:

150 g tejcsokoládé

150 g Nutella

100 g cukor

500 g krémsajt

2 db tojás

A szóráshoz:

100g puha vaj

100 g cukor

100 g őrölt mogyoró

100 g liszt

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma (26 cm) alját kibélelünk sütőpapírral,oldalát,szélét kivajazzuk.

Az omlós tésztához a hozzávalókat a robotgép keverőtáljába öntjük,és addig keverjük,amíg egynemű,sima tésztát kapunk.

A tésztát vizes kézzel a kapcsos tortaforma alján egyenletesen szétnyomkodjuk(ne legyen pereme!!).majd kb 15 percig sütjük. A sütőből kivéve rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokoládét mikróban vagy vízgőz fölött óvatosan felolvasztjuk,hozzákeverjük a Nutellát és a cukrot. Jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a krémsajtot is és addig keverjük,amíg teljesen egynemű krémet kapunk. Végül a tojásokat is hozzákeverjük.

A krémet az elősütött tésztára öntjük és elsimítjuk.

A szóráshoz a hozzávalókat keverőtálba öntjük,és addig keverjük,amíg a hozzávalók össze nem tapadnak teljesen.(össze nem áll)

Kézzel a süti tetejére morzsoljuk.

Alulról a második “emeleten” további 50 percig sütjük,majd rácson hagyjuk kihűlni.

Mikor már teljesen kihűlt,legalább 4 órára,de legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap szeleteljük,tálaljuk.

nutellas-2

Ötlet

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!