Házi karamell öntet
Ez a könnyen elkészíthető karamell öntet tökéletesen illik fagyira,kávéba,vagy akár egy isteni karamellás-macchiátos -Sajttortára.
Hozzávalók:
- 200 g cukor
- 85 g vaj vagy margarin
- 120 g tejszín
- 1 csipet só
Elkészítés:
A cukrot egy edénybe öntjük és közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Ha szükséges,időnként keverjük át egy habverővel.
Ha már nem csomós,akkor addig hagyjuk még “főni”,amig szép aranybarna színe nem lesz.Fontos,hogy semmiképpen se hagyjuk túl sokáig barnulni,különben keserű lesz.
A vajat egyszerre a cukorhoz öntjük és gyors mozdulatokkal addig keverjük,amig homogén folyadékot nem kapunk.
Az edényt levesszük a tűzről és a tejszínt folyamatos keverés közben hozzáöntjük. Addig keverjük a szószt,amig teljesen egynemű folyadékot kapunk.
Kb 15 percig hűlni hagyjuk,majd üvegekbe töltjük. 2 hétig hűtőben eltartható.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: