Csokiműhely

Mandulás-csokis keksz

Mandulás-csokis keksz

 

csokis-mandulas-keksz

Hozzávalók:

  • 75 g szobahőmérsékletű vaj
  • 50 g cukor
  • 1 cs van.cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 100 g liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 40 g darált mandula
  • 25 g szeletelt mandula
  • 100 g étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához a vajat,a cukrot,egy csipet sót,és a van.cukrot összekeverjük.

A tojássárgáját hozzádolgozzuk.

A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk,a darált mandulát hozzáadjuk.

Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk,folpackba csavarjuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.

A szeletelt mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.

A csokoládét daraboljuk és vízgőz fölött felolvasztjuk.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,és a csokoládé felével megkenjük,majd a mandula felét egyenletesen elosztjuk a csokoládén.

A tésztát félbehajtjuk és jól összenyomjuk.

A tésztát ismét megkenjük a csokoládéval és megszórjuk a mandulával. Ismét félbe hajtjuk.

Végül a tésztát hosszában félbe hajtjuk.

A tészta tetejére kenjük a maradék csokoládét és megszórjuk a megmaradt mandulával.

Jól összenyomjuk és letakarva 2 órára a hűtőbe tesszük.

Egy éles késsel 1/2 cm vastag szeleteket vágunk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük  a kekszeket.

Előmelegített sütőben,190 fokon 10 percig sütjük.

Kekszes dobozban tárolva sokáig friss marad.

mandulas-csokis-keksz

 

Ötlet

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!