Mandulás-csokis keksz
Hozzávalók:
- 75 g szobahőmérsékletű vaj
- 50 g cukor
- 1 cs van.cukor
- 1 db tojássárgája
- 100 g liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 40 g darált mandula
- 25 g szeletelt mandula
- 100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához a vajat,a cukrot,egy csipet sót,és a van.cukrot összekeverjük.
A tojássárgáját hozzádolgozzuk.
A lisztet és a sütőport hozzászitáljuk,a darált mandulát hozzáadjuk.
Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk,folpackba csavarjuk és 2 órára a hűtőbe tesszük.
A szeletelt mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.
A csokoládét daraboljuk és vízgőz fölött felolvasztjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk,és a csokoládé felével megkenjük,majd a mandula felét egyenletesen elosztjuk a csokoládén.
A tésztát félbehajtjuk és jól összenyomjuk.
A tésztát ismét megkenjük a csokoládéval és megszórjuk a mandulával. Ismét félbe hajtjuk.
Végül a tésztát hosszában félbe hajtjuk.
A tészta tetejére kenjük a maradék csokoládét és megszórjuk a megmaradt mandulával.
Jól összenyomjuk és letakarva 2 órára a hűtőbe tesszük.
Egy éles késsel 1/2 cm vastag szeleteket vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kekszeket.
Előmelegített sütőben,190 fokon 10 percig sütjük.
Kekszes dobozban tárolva sokáig friss marad.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: